sv: Profetens (salla Allah ´aleihi wa sallam) utseende

User avatar
Posts: 801
Joined: 19 Mar 2011, 11:53

sv: Profetens (salla Allah ´aleihi wa sallam) utseende

Postby nur.nu » 05 Dec 2011, 19:24

Profetens utseende (salla Allah ´aleihi wa sallam)

Om Profetens, sallAllahu wa aleyhi wa sallam’s utseende, skönhet och hans lemmars och kroppsdelars harmoni stadfäste de autentiska och kända berättelserna från bland annat Ali, Anas Ibn Malik, Abu Hurayrah, Al-baraa Ibn Azib, Aishah och Ibn Abbas att han, Må Allah upphöja hans rang, hade följande beskrivelser:

Profeten, Må Allah upphöja hans rang, hade en stark kropp, han var varken extremt lång eller kort. Han var vit i huden med en svagt rosa ton, var inte blek eller mörk. Hans huvud var kraftfullt, hans hår var varken mycket krulligt eller helt rakt, men böljande och det var djupt svart. Håret nådde honom till örsnibbarna och han hade inte mer än 20 grå hår i skägget och på huvudet.

Han brukade kamma håret framåt ner över ögonbrynen och skiljde det därefter i en mittbena. Han hade det vackraste ansiktet som varken var mycket långt eller mycket brett, men vackert som solen och månen. Ansiktet var nästan runt med fullkomliga proportioner, det var som om solen lyste från hans ansikte, så svettdropparna i hans ansikte liknade pärlor och de doftade bättre än mysk.

När han log, sken hans ansikte som månen. Hans panna var bred och den liknade ljus från tända lampor, hans ögonbryn var böjda och långa och de var inte sammanväxta i mitten, mellan dem sågs en blodådra träda fram när han blev arg. Hans ögon var djupt svarta och med lite rött i det vita. De var stora och runda och det såg ut som om det var kol på ögonen, ögonfransarna var långa och böjda. Hans blick vilade mer på jorden än himlen.

Näsan var vacker och harmonisk, lite böjd på mitten. Hans kinder buktade varken in eller utåt, han hade tätt fullskägg. Munnen var bred med fina, passande vita tänder med lite mellanrum. När han talade sågs ordens skönhet på honom och det var som om ljus kom ut från hans vackra mun. När han teg ingöt han folk respekt, hans läppar var bara leende och hans öron var fullkomliga och han hade den vackraste hals. Den synliga delen av hans hals liknade en silverkanna som sken med silvrigt och gyllene ljus, och det som var täckt av kläderna liknade fullmånen.

Han hade breda och kraftiga axlar och hans leder var kraftiga. Han hade ett brett bröst som var i linje med hans mage. Han hade inte hår på bröstet och magen annat än en smal linje till naveln. Han hade hår på armar och axlar och hade en bred rygg samt stora händer och fötter, dock var de mjuka. Han hade långa fingrar och tår. Hans ben var starka och hans armar var långa.

På hans rygg mellan skulderbladen var profetians sigill. Han gick med långa och snabba steg, det var som om han alltid gick i nedförs backe. När han vände sig vände han hela kroppen. Den som såg honom hade respekt för honom och den som lärde känna honom älskade honom.

Hans tjänare Anas, må Allah höja hans rang, sade: Jag luktade inte något, som var skönare i doft än profetens, sallAllahu wa aleyhi wa sallam, inte heller rörde jag något, som var mjukare än profetens, sallAllahu wa aleyhi wa sallam’s, hand. Den som skulle beskriva honom skulle nog säga: ”Jag har aldrig sett någon varken före eller efter honom som var så vacker.”

http://svenskmuslim.se/_forum3/viewtopi ... 378#p10378

Return to Profeten Muhammad (sall Allah 'aleihi a sallam)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest